o wstawiaj zdj bo może mnie coś zainteresuje z Everlasta chrupki to pewnie kukurydziane, niby źródło węglowodanów, ale wysoko przetworzone jednak PoOo$stRrRóÓóffkaaaa!! Zmieniony przez - Kaspa w dniu 2010-02-09 18:01:40
Możesz jeść nabiał, ale w ilości nie większej niż 2 porcje dziennie Masz dostęp do mleko świeżego, wiejskiego? Jeśli nie, to powiem Ci, jak zrobić prawdziwy (!) probiotyczny jogurt Soczewica i ciecierzyca jak najbardziej Wliczaj je do bilansu, to dobre źródło węglowodanów i białka. Wcinaj też różne fasolki i groch (soja jest zakazana)
Moim skromnym zdaniem nie istnieje lepsze źródło węglowodanów od ziemniaków w diecie redukcyjnej (oczywiście nie biorę pod uwagę takich warzyw jak kalafior, brokuł, papryka, pomidor itd). Szybko zapychają, są bardzo sycące, smaczne i tanie. Czego chcieć więcej?
[...] warto to samo, co będąc w domu. Pytając o sałatki, sugerujesz nam brak podstawowej wiedzy z dziedziny żywienia. Sałatka może być ewentualnie dodatkiem do posiłku. Bazą jest źródło białka, do tego w zależności od założeń żywieniowych: źródło węglowodanów i/lub tłuszczów. Będąc w barze/restauracji zamów sobie posiłek bazujący na zalecanych [...]
Nie popadajcie też w skrajność. Bardzo wysokie spożycie fruktozy też nie jest najlepszym rozwiązaniem. Nikt nie je samych owoców, ani nikt nie je samego ryżu (chociaż tutaj mam wątpliwości %-)). Na jednym i na drugim da radę zrobić masę (jeśli chodzi o źródło węglowodanów), pod warunkiem, że zadbamy o resztę.
[...] je dopiero w tym roku. Płatki owsiane jadłem tak jak wszyscy ale przestałem jakieś 4 lata temu. Od tego czasu drzewka owocowe zaczęły dawać plon i w zasadzie jest to główne źródło węglowodanów. Urosła mi jedna dynia (tzn. dalej rośnie). Od czasu do czasu jem fasolkę, która pnie mi się po płocie. W zasadzie nie gardzę żadnym rodzajem pożywienia. [...]
jak główne źródło węglowodanów lepiej nie, za dużo błonnika, pewna ilość substancji antyodżywczych np. kwasy fitonowy czy lektyny 20-30 g do śniadania, omletu, czy tam dosypać do mleka, rodzynek można owszem zależy jakie owoce i warzywa :) niskokaloryczne takie jak ogórek, sałata nie musisz, strączkowe juz tak. pół szklanki truskawek nie, ale [...]
Jak najbardziej mogą być to płatki zbożowe jako źródło węglowodanów. To czemu każdy tylko ryz i ryz... Podobno kwestia IG, ale to chyba trochę wyolbrzymione? Skoro jest to jednocześnie mój ostatni posiłek tego dnia to chyba bedzie ok :) IG nie ma znaczenia. Bardziej kwestia ilości błonnika i tłuszczy w płatkach owsianych. Jednak nie sensu aż tak [...]
[...] ? bo chyba mam zakwaszony organizm :/ skąd wiesz że jesteś zakwaszony ? badałeś papierkiem lakmusowym ? ja jem około 1-1,5 kg dziennie warzyw też robię sałatki. Najcześicej sos Vinegret, pomidorowy, i czosnkowy Trzeba jesc więcej alkalizujących warzyw, czyli większość, Polecam również ziemniaki jak źródło węglowodanów oraz kasze jaglaną
no i ten typ juz sam tytul za***isty "Początkujący Pakowicz-Kulturysta :P" dieta: jajecznica z 2 jaj ? plus pieprz sol 2 sniadanie ma byc mniejsze bylem bym cos zjadl nie ? plus pieprz i sol - najwazniejsze zrodlo weglowodanow i bialka i na koniec jestem "ciec"
W pierwszym posiłku mało białka, lipne źródło węglowodanów, brak tłuszczy. W drugim wywal twaróg, daj mięso. Zamiast chleba zjedz makaron/ryż/kasze/wafle ryżowe. Trzeci OK. Czwarty OK, chociaż zwiększyłbym ilość węglowodanów. Piąty posiłek średni, lepiej gdyby bardziej podobny był do trzeciego i czwartego. W szóstym mało białka.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
czy kasza pęczak kujawski to dobre zrodlo weglowodanow zlozonych? kupilem 900g za niecale 2zl jednak porownujac do zwyklego peczaka ma wiecej wegli i polowe mniej blonnika, wynika z tego ze peczak kujawski jest wersja przetworzona zwyklej kaszy peczak? kupilem ze wzgledu na cene w domu sie zorientowalem ze to moze byc jakas przetworzona kasza [...]
[...] - mikroskładników, czyli witamin i minerałów. Jeśli uprawiamy sport to mamy trochę większe zapotrzebowanie - odpowiednio przygotowane posiłki – takie by w każdym znajdowało się źródło węglowodanów, białek i tłuszczu - dobra jakość pożywienia, jak najmniej przetworzona, pozbawiona sztucznych dodatków, aromatów itp. —> Zastosuj się do tego